2010. május 23.

Vizipipatársadalom vs. állam

Forrás: Citromblog 
Akit nemérdekel a vizipipázás világa, AZ IS OLVASSON TOVÁBB!!!




Néhány kérdés:
Miért jó az államnak az, hogy a gazdasági világválság közepén, tisztességes vállalkozókat tegyenek tönkre, és ezzel akár családokat is nyomorba döntsenek?
Miért jó az az állami cégeknek, hogy olyan bagatel dolgokkal foglalkoztassák a dolgozóikat és olyan értelmetlen dolgok miatt szabjanak ki több milliós bírságokat, amivel nemhogy kárt nem okozott senki, hanem tulajdonképpen tisztességesen végezte a munkáját?

Miért jó az államnak az, hogy a vendéglátás -esetleges- új alappillérei, de mindenképpen alkotóelemei ellen cselekszik?
Miért jó az Félix Péternek, hogy tisztességes munkahelyeket lehetetlenít el, és ártalmatlan blogokat, fórumokat jelent fel a rendőrségen?

Nost a történethez 2 méltán népszerű vp-s blog cikkjét szeretném idelinkelni:



Érdemes elolvasni mindkettőt, tanulságos, de lássuk miért is tettem fel az elején kérdéseket.

1. Ezekkel a szigorításokkal, ellehetetlenítésekkel, bezáratásokkal tisztességesen dolgozó, termelő embereket fosztanak meg a munkahelyüktől. A vállalkozó aki ebből tartotta fenn magát, és tegyük fel még 10 embert, el kell küldenie, sőt talán ő is adhatja vissza a vállalkozó igazolványát. Talán csak 10 ember, nem több 100 vagy több 1000 ami nagy gyáraknál van, de könyörgöm, az a 10 ember nem ember? Nincs családja? Nem kell fizetnie a tejért a Sparban? De igen, és amikor majd ezeknek a családoknak a gyerekei nem kapnak meg ruhákat, játékokat vagy akár !!!ÉTELT!!! akkor majd mit fognak mondani a szüleik? "Sajnálom kislányom, de az állam szerint 2 év után megromlik a dohány, bár több millio ember tud arról a tényről, hogy egy 20-30 éves ízesített dohány, talán még zamatosabb mint a 2 hónapos!

2. Gondoljatok bele. Egy kis vállalkozó vp boltot nyit, árul pipákat, dohányokat szeneket, amit csak kell. Bejönnek az ellenőrök. Barátunk nem izgul, mert bár nem óriási hasznot hoz a boltja, de ki tudja fizetni a dolgozóit, el tudja tartani a családját, és minden teljesen legálisan működik a boltjában. Megmutat mindent az ellenőröknek, amikor azok találnak egy 2,5 éves dohányt. Hősünk, mivel tisztában van a vp kultúrával, és a határokkal ezért nem titkolja, sőt felvilágosítja az ellenőröket, hogy egy dohány nem romlik meg. ÉS bumm... Tegyük fel, ez legyen 200ezer. És elkobozzák az összes dohányát. Ez miért jó? Lesz a VÁMosoknak egy csomó dohányuk, amit majd később eladnak feketén, a dobozokat meg látványosan elégetik majd kamerák előtt. Másik szemszögből a tulaj lehúzhatja a rolót, mert mit áruljon ha elvitték a készletét? Talán el is kell küldenie az alkalmazottait az extrémen nagy bevétel kiesés miatt.

3. Nos, ebbe az aspektusba bizony még -sajnos-  kevesen gondolnak bele. Ma a vendéglátás bizony haldoklik. Többek közt, az ugyanilyen szemét húzások, és szarházi korrupt hivatalok és ellenőrök miatt. Bár én a mai napig azt mondom, hogy a vendéglátásba nem lehet belebukni, csak ha valaki valamit nagyon szarul csinál. Én úgy gondolom -mint ezzel foglalkozó és ebben tevékenykedő- hogy a vizipipa kultúra képes lenne elterjedni annyira, mint a borkultúra, és manapság egyre inkább elterjedő kávékultúra. Még egy plusz dolog, amiért érdemes lenne étterembe járni. Persze persze, jöhetnek  a kommentek, hogy milyen marha drága egy étterem, meg kinek van arra pénze, de könyörgöm. Egy átlag dolgozó havonta 12-18 ezer ft kajajegyet kap. Nem sörre meg cigire kéne költeni, hanem arra, amire adják. Legalább kétszer lehet étteremben kiadósan kajálni ebből a pénzből, 2 embernek. De egy menü 500 ft. 2 ember 18 napon keresztül ehetne menüt. Átlagosan kb 20 menüs nap van egy hónapban.Ennyi. De most nem erről van szó.

4. Nos Félix Pétert a belinkelt cikkek szerintem bemutatták, jellemezték. Én nem kívánom, mert ha akarnék sem tudnék olyan alacsony szintre lesüllyedni. Ő csak egy szarházi szót sem érdemel, viszont az ilyeneknek hogy van joguk tüntetni, ahelyett, hogy dolgoznának. Vajon van munkaviszonya? Vagy az államot lejmolja azzal, hogy van egy egyesülete amibe bevett más néhány szarjankót? Nem fogom soha megérteni, hogy miért tölti ez az ember ilyen faszságokkal az idejét? Jöjjön el hozzánk, mosson ki, vagy főzzön meg, vagy menjen az utcára és beszélgessen az emberekkel, nem baj ha nem csinál hasznot, vagy nem termel, de aki tisztességesen dolgozik, azt könyörgöm hagyjuk már békén.

Felvetőthet a kérdés, mi a szart akarok én, és mit keres ez a cikk ezen a blogon?

Nincs közöm semmilyen online és offline vp-s bolthoz. Egyszerűen csak szeretem ezt a kultúrát, és igyekszem megvédeni. Azért írtam ezt, hogy megvilágítsam ezeknek a történéseknek egy más oldalát is. Minden oldalon csak azzal találkoztam, hogy így-úgy ez az ország, meg hogy "most jól betárazok dohányból", de ez nem jelent megoldást. Megoldást talán az összefogás jelentene.

Szóval most a legkomolyabban, Te aki végigolvastad ezt a postot, megkérlek, hogy ahány helyre csak tudod juttasd el. Fórumokra, blogokra, twitterre bárhova, nekem mindegy. Nyugodtan egy az egyben ki is másolhatod innen. Ha valakinek nem megfelelő a nyelvezete nyugodtan átírhatja az őt zavaró kifejezéseket, de a lényeg maradjon meg. Csináljunk ennek nagy hírverést ha nem is a vp-s társadalom miatt, de amiatt, hogy vannak emberek, akik azért dolgoznak, hogy másnak szar legyen. De azt már elfelejtik, hogy akit most tönkretesznek, azok juttatták őt oda.

Nincsenek megjegyzések: