2010. szeptember 15.

Vízipipa összeszerelése


Először is szó lesz a vízipipa összeszereléséről, majd egy videóban be is mutatom ezt nektek.
Bár a videó minőségét ne nézzétek, csak a videó tartalmát. A videóban egy 26cm-es egyiptomi vízipipát szereltünk össze, csavaros alkatrészekkel, valamint levehető hamutálcával. Ezt a vízipipát a barátnőm szerelte össze, a videót pedig én készítettem.
A vízipipánkat egyszerűen és viszonylag gyorsan össze tudjuk szerelni, csak pár percet vesz igénybe. Vannak olyan vízipipák, amiket darabjaira tudunk szedni teljesen és vannak olyanok, amiket csak a főbb elemekre lehet szétszedni: test, kerámia, szívócső és a tartály. De nekünk van egy vízipipánk, pontosabban a barátnőmnek, amit még alaposan csavarra pontosan szét tudunk szedni. Ez látható majd a videón.
Lássuk az összeszerelését, mondjuk egy Aladin Bashának. Először is feltöltjük a tartályt vízzel, úgy hogy a test alját maximum 2-3 cm-re lepje el a víz. Ezek után ráhelyezzük a vízipipa testét a tartályra, úgy, hogy a tömítés normálisan illeszkedjen a tartályra. Ha nem fixált a tálcánk, akkor helyezzük fel a test felsőrészén kialakított helyére. A következő lépés pedig a szívócső testen kialakított részére való csatlakoztatása. Ellenőrizzük a szelepet, ha golyós a szelepünk, akkor ellenőrizzük le, hogy a golyó nincs e beragadva, ha beragadt vegyük le a szelep borítását, ami alatt a golyó van, vegyük ki a golyót, tisztogassuk meg, majd tegyük vissza a szelep borítását, próbáljuk meg, hogy a golyó mozog-e, ezt úgy tehetjük meg, hogy belefújunk a szívócsőbe, ha rendesen szelel, akkor minden rendben. A következő lépés az, hogy leellenőrizzük a tömítéseket, hogy jól zárnak-e. Ha nem, akkor addig igazítjuk, amíg jó nem lesz az illeszkedés. Ezután megtömjük a kerámiát, majd felhelyezzük a helyére, majd rátesszük az alufóliát, az alugyűrűt, vagy akinek van, a szénkonzolt. Feltesszük a meggyújtott szeneket a gyűrűre, vagy a konzolra, ezután pedig feltesszük a hőtartó sapkát. Ez után élvezzük a finom füstöt.
Ha végeztünk a pipázással, akkor minden egyes alkatrészt megtakarítunk, a szívócsövet megtakarítjuk, a füstöt kifújjuk,  a tartályt kiöblítjük, kiszellőztetjük, az elmosott alkatrészeket hagyjuk lecsöpögni, egy száraz terítőn vagy törölközőn, hagyjuk megszáradni, és ha megszáradt, készen áll a következő használatra.


>

Az anyag letölthető:


http://hotfile.com/dl/73074120/6566f5a/Vzipipa_sszeszerelse.doc.html

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszik a videó,részletesen bemutatod hogy hogyan is kell összerakni a pipát!
Ez azoknak jók akik még kezdők!!