2010. május 9.

Sultana Med (extra bejegyzés)


A sultana-med nevű termék egy teljesen új szereplője a vízipipás piacnak. Feladata, hogy a vízben megkössön sok-sok csúnya, káros anyagot. Tudományos tanulmányok bizonyítják, hogy a füstben található káros anyagok 95 %-át meg tudja kötni ez a holmi a vízben, hogy mindenki bűntudat nélkül élvezhesse a vízipipázás örömeit. Lássuk, mi is ez valójában:



A használata baromi egyszerű. A kis ampullát fel kell rázni, ollóval kinyitni és beleönteni a víztartályba a víz mellé. Valamivel össze kell keverni, és kész is a csoda. A sultana-med kémiai reakcióba lép a vízbe érkező füsttel, és a káros anyagokat megköti. Egy ampulla körülbelül 3 vízipipázás során keletkező füst szennyező anyagainak megkötésére elegendő.



Tudományos teszt is készült a sultana-med hatásairól, melyet Dr. Harald Weber professzor végzett Németországban, a Niederrhein főiskolában. A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák a füst összetevőinek mennyiségét a sultana-med használatával, és nélküle. A kísérleti vízipipába 4 gramm dohányt tömtek, és percenként 1 liter levegőt szívtak ki a csőből. Ezt a füstöt egy gázkromatográffal elemezték, ami meghatározta a benne található molekulákat, és azok mennyiségét. A kísérletet különböző mennyiségben hozzáadott sultana-meddel végezték, ami alapján kijött az ideális recept. Ez a káros anyagok 95 %-át megköti!

A szennyező anyagok egy vékony hártyát képezve a víz felszínén maradnak az új fejlesztésű csodaszernek köszönhetően. Egy vegyész és biológus képzéssel rendelkező tudósember, Sami Sahori további teszteket végzett 120 tapasztalt vízipipáson Németországban, Jordániában, Palesztínában és Egyiptomban. 120 ember reakcióit figyelte, akik 24 és 65 év közötti férfiak és nők voltak, gyakran akár 20 éves vízipipás tapasztalattal a hátuk mögött. Az összes tesztalanynak feltűnt, hogy a sultana-med használatával nem jelentkezik az a kaparó, köhögtető mellékhatása a vízipipának, amit a torkukban szoktak néha érezni, viszont a füst mennyisége és íze változatlan maradt.

Nincsenek megjegyzések: