2010. május 15.

Top Mark vízipipák

A Top Mark vízipipákat gyárban gyártják Egyiptomban, nagy mennyiségben. Ennek az oka az, hogy ez a pipamárka a legkeresettebb Európában és világszerte. Ennek az oka pedig, hogy olcsó és jó áron kapható kis hazánkban. A fiatalok többsége ezt választja, mert nem akarnak kiadni pénzt drágább, jobb minőségű pipára. A Top Mark ötvözi magában a viszonylag jó minőséget az olcsó árával. Egyiptomi kerámiát adnak hozzá,1 tartály,  kb. 1 méteres szívócsövet, 1 szénkonzolt, 1 szipkát, valamint a hozzávaló tömítések. Nem volt hozzá tartozék a hőtartó sapka, ami más típusú pipáknál alaptartozék.  A pipatestén a rögzítve van a tálca ami a hőtartó sapkát tartja, valamint ide pereg a hamu. A tartály kb. 3,5 deciliter víz fér bele, egy 35cm-es pipa tartálya esetén. Kb. 2deciliter, kell egy vízipipázáshoz. A szívócsőben találhatunk fém spirált, ami hamar rozsdásodik. Úgy állapíthatjuk meg, hogy fémspirálos vagy sem, hogy egy kis mágnest a csőhöz teszünk, és ha vonzza akkor fémspirálos. Ezt hívják nem mosható szívócsőnek. Pont azért mert fémspirált tartalmaz és  elrozsdásodik.
Mindent egybe vetve egy szerintem egy jó kis vízipipa fajta, nekem is ilyen van, ezt használom már majd egy éve.

3 megjegyzés:

Nightrain írta...

Elterjedt vízipipa márka az tény. Olcsó és jó minőségű vízipipa, nekem még a mai napig is tart ez a fajta pipa, semmi problémám nincs vele.

Névtelen írta...

Nekem is ilyen van egy 37cm-es!Semmi probléma nincs vele szép nagy füstöt lehet vele elérni!Ja és az ismertető is jól sikerült!

Nightrain írta...

Tényleg jó füstöt ad, az tény, de a vízipipázás ideje nagyon kevés alifg egy óra.