2010. május 29.

Hastánc és vízipipa: itt az új Prince of Persia

Baráti tömeggel, hastáncosokkal, vízipipa kóstolóval, versenyekkel, kvízekkel és persze az utóbbiakhoz tartozó temérdek nyereménnyel startolt itthon a Prince of Persia legújabb része.



Pénteken itthon is hivatalosan útjára engedték a Prince of Persia sorozat legújabb, a The Forgotten Sands alcímet viselő, sorrendben nyolcadik része. Az idén huszonegy éves világ ezzel visszatér a Sands of Time történetéhez, azaz a SoT és a Warrior Within közti eddigi űrbe.
Mi pedig – azaz azon szerencsések, akik belépőt nyertek – ennek alkalmából programokkal tömött launch party-n élvezhettük az itthoni bemutatót. Igaz ugyan, hogy hét és tíz közt, azaz három óra alatt lezajlott minden „interaktív” program, de hála ezek okos elrendezésének, úgy éreztem, mintha legalább hat órát lettem volna a buliban.
Helyszínnek a djuice nemrég nyitott U26 Club Shop-ja lett választva, amely egy sajnálatos következménnyel járt: a hastáncelőadások világítása nem volt a legjobb. Ennél többet azonban nem tudok a helyszín szemére hányni.



Hasfal, másképp
A keleties világot – a lejátszott zenéken és videókon kívül – két kulturális ikon képviselte, a hastánc és a vízipipa. Előbbiből két, egyenként nagyjából negyedórás előadást kapott a közönség. Az első egy hagyományos, míg a második, később megtartott a kortárs vonulatot képviselte. A leányzók előadása ugyan talán egyeseknek kissé furcsának hatott, szerintem nagyon jól sikerült. A színpad ugyan picit szűkös volt, de ez látszólag nem zavarta az előadást tartókat.
Perzsiai fapipa
A party indulását követően először csak páran, kissé félénken, majd szerencsére egyre többen kezdtek el szállingózni a berendezett vízipipa-kóstolás helyszínére. A párnákkal kirakott kis sarok a lassú kezdés után azonban meglehetősen sikeresnek bizonyult.
Kérdezz-felelek
Az Ubisoft itthoni bulijain általában legalább két program alkalmával lehet ajándékokat nyerni, és ez most sem volt másképp. Ezek közül a legegyszerűbb a most háromszor öt csomagot kiosztó kvíz, amelyen beugratós és „valódi” kérdések is szerepeltek. A sorozat alkotójának neve és a palota körüli homok mennyisége is szatyrot ért. Ezekben egyébként egy harminckettes Xbox 360 DVD-tok, a játék plakátja, pólója és az előző rész pici artbookja lakozott.


!bboj élefazssiV
Egy fokkal nehezebb volt az a verseny, amelyben az időt kellett visszaforgatni. Itt már – a konkurencián túl – a lámpalázzal is meg kellett küzdenie a versenyzőknek, hiszen produkálniuk kellett magukat. Itt a kardozástól a banánhéjon való elcsúszásig több variációt láttunk eme karakterisztikus Prince of Persia hatalom felhasználására. A legjobb itt nem csomagot, hanem magát a játékot kapta.

Időhiányban
Az utolsó verseny helyszíne pedig természetesen maga a játék volt: a jelentkezők először az egyik pályát kellett minél gyorsabban teljesíteni, majd utána a legjobb három mérte össze tudását a kivetítőn kétszázötven szörnnyel és a vészesen fogyó idővel. Az első díj itt is maga a játék volt.



Audiovizuális kényeztetés
A buli természetesen nem csak bemutatókból és játékokból állt. A programok közti és utáni ellazulást Robin & Sabre (Deepimpression) és Senon (Vamp & Bomba!) segítette. Ugyan a kivetítők képe talán lehetett volna jobb felbontású, de azért koránt sem volt élvezhetetlen a műsor.
Tűzzel játszva
Akik megunták a benti programokat, eleget fogyasztották az ingyen italból és sütiből, azok kint pihentethették fülüket a hangzavar után. Amint aztán leszállt az éj, egy látványos produkcióval kedveskedett néhány fiatal a vendégeknek. Fogj pár égő labdát, egy botot vagy kötelet és kezd pörgetni!
A játék maga
Visszatérve a party okához, a játék jelenleg Xbox 360 és Playstation 3 konzolokra érhető el az itthoni boltokban, PC változatra pedig várni kell június elejéig. Az előzetes tesztek – és a bulin biztosított pár percnyi játékidő – szerint az új rész tényleg visszatért a Sands of Time gyökereihez. A herceg azonban most egyszerre jóval több ellenfelet kényszerül móresre tanítani, mint eleddig bármikor.


2010.05.21 - Prince of Persia Launch party

Nincsenek megjegyzések: