2010. május 26.

Dohány mixek

Nem saját mixötletek, hanem internetes tartalomból lett kiszedve!




After Eight (édes és frissítő) = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Balsamica (olaszos) = Sima dohány és 2-6 friss bazsalikom levél (szétdörzsölve)
Bananasplit (édes és lágy) = Banándohány + Kakaópor
Big Apple (édes és gyümölcsös) = 1/2 Vaniliadohány + 1/2 Kétalmás-dohány (zöld és piros)
Caipirinha (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum==  
Cherrycola (édes) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Cola dohány 
Cherrymint (édes és frissítő) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Mentadohány
Spirit of Christmas (karácsonyi frissíto) = Narancsdohány + kevéske fahéj (ínyenceknek Kardamon) ? fahéjhoz hasonló fűszer 
Cocoba (egzotikus) = 1/2 Banándohány + 1/2 Kókuszos dohány
Citromcola (édes) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Cola-dohány 
Fresh Melone (édes) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Sárgadinnyés dohány 
Kiba (lágy, gyümölcsös) = 1/3 Cseresznyés dohány + 2/3 Banándohány
Marcipán (édes) = Pisztáciás dohány + Mandula-aroma
Menta-Alma (édes / frissítő) = 3/4 Kétalmás-dohány + 1/4 Mentadohány 
Mojito (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1/3 Mentadohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Pina Colada (édes, egzotikus) = 1/2 Ananászos dohány + 1/2 Kókuszos dohány
Praline (nagyon édes!) = Karamelldohány + Kakaópor
Speci (Colás narancs csók!) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Cola-dohány
Etbeer-Limes (frissíto, édes) = 2/3 Epres dohány + 1/3 Citromos dohány
Tropic (egzotikus - gyümölcsös) = 1/3 Mangó-dohány + 1/3 Sárgadinnyés dohány + 1/3 Kókuszos dohány
Christmasappel = Kétalmás-dohány és Fahéj (por)
Whiskey = Vaníliás dohány és Whiskey
Citrus (frissítő, intenzív illatú) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Citromos dohány
Vanilladream (édes és lágy) = 1/2 Vaníliás dohány + 1/2 Epres dohány

Tunéziai Napfelkelte: Ez a recept nagyszeru azoknak akik késoig fent maradnak, imádják a hajnali zsongást és érezni szeretnék a felkelo nap sugarait. A váza ?-ét töltsd fel fagyasztott Cola kockákkal, a fenn maradó ? -t pedig citromlével és dobj bele 2 karika citromot. A tölcsért tömd meg Cola-s molasses-el. (Vízipipadohány). Szúrj 6-7 közepes nagyságú lyukat a fóliára és már izzíthatod is a szenet!

A Bor: Csak igazán kemény pipásoknak való, akiket nem lehet bármivel zavarba hozni. Töltsük fel a vázát borral víz helyett, mely ízlés szerint lehet vörös vagy fehér, édes vagy száraz, mely utóbbi ütosebb. Egy szolidabb estéhez használj grépfrút levet vagy bármi ahhoz hasonlót. Tégy a tölcsérbe szolos molasses-t . Készíts 10 közepes lyukat a fóliára, és már csak az izzó szénre van szükséged.



Citrusvarázs: Rakd meg boven a tölcsért citromos molasses-el. Ha olyan szerencsés vagy hogy a környezetedben citromfára lelsz, vagy olyan helyre ahol be tudsz szerezni friss citromlevelet, akkor ne hezitálj, Tedd meg! Aprítsd fel a levelet kicsiny darabkákra és add hozzá oket a tölcsérben lévo molasses-hez. Készíts frissen facsart citromlevet, s ezzel töltsd fel a vázát. A legkellemesebb ízhatás érdekében rakj a vázába jégkockákat, hogy mixed hus és friss legyen. Sok kis apró lyukra lesz szükséged a fólián és 1 citrom levélre, azt tedd a fóliára s arra az izzó szenet, a levél bár gyorsan elég a citrom frissessége és kellemesen húzós savanykássága újra és újra meglep majd.

A JAMAIKAI: Rakd tele jégkockával a vázát, s dobj bele még 10-15 vékony citromkarikát, majd keverd el 1 kicsit. Tölcséredben 1/3 mentás és 2/3 kétalmás molasses legyen. Ügyelj rá, hogy a két ízt alaposan keverd össze. A lyukak a fólián a következo éppen helyezkedjenek el: 14-15 lyuk a közepén, aztán 1-1 lyuk a négy égtáj irányába. Izzon a szén, és a hangfalakból Bob Marley!

Csodaalma: Történt már meg, hogy elfogyott az összes molasses-d? Minket már ismersz, úgyhogy ez a veszély már nem fenyeget. J De ha mégis, itt a mentoöv. Végy 1 almát, hámozd meg. Használj 1 fogpiszkálót, és surun borítsd be lyukakkal a héjat. Tedd a héjat a molasses helyére és fólia gyanánt, majd helyezd a szenet a tetejére. Akkor lesz a legfinomabb, ha a vázába víz helyett almalé került.

Vodka Fantaic: Ha módodban áll használj nagyobb tölcsért. 1/3 mentás és 2/3 citromos molasses legyen benne. A shisha-d vázáját a következok szerint töltsd fel. 2/3 rész jeges víz és 1/3 vodka. A vodka bár lehet bármilyen márkájú, lehetoleg legyen minoségi. A citromos vodkák plusz ízt kölcsönöznek. Ha igazán atom mixet akarsz a vizet helyettesítsd fagyasztott citromlé kockákkal. Izzíts és merülj el az aromában.

Tic Tac Történet: Akkor ez a neked való recept ha van egy doboz mentolos Tic Tac-od és nem tudod mit kezdj vele. Töltsd fel a vázát vízzel és spékeld meg néhány Tic Tac-al (annyit rakhatsz bele, amennyit csak akarsz). A tölcsérbe természetesen mentás molasses kerül. Ha a szén izzik a többit már tudod.

Titkos Trópusi Menedék: Azoknak akik arra vágynak hogy elhúzzanak álmaik kis szigetére a nagyvilág elol. Persze mint minden nagyobb út, ez is igényel egy kis felkészülést. Látogasd meg a kedvenc Supermarketed, és vételezz 1 kis trópusi juice-t, (mandarin, ananász, trópusi mix) ha hazaértél tedd a fagyasztóba és hagyd megfagyni. Miután megfagyott, egy kevés hideg vízzel és jéggel keverd össze, majd töltsd a vázába. Tégy (trópusi) gyümölcsös molasses-t a tölcsérbe. Mi a 70% gyümölcs és 30% oszibarack molasses arányra esküszünk. Külön javallott apró fólia golyókat gyártani és belerakni oket a tölcsérbe, hogy elszeparálják az ízeket. Apró lyukak tucatjai a fólián, izzó szén, szemeid becsukódnak és már úton is vagy kis szigetedre.

Limonádé Parádé: Recept kezdoknek és haladóknak. Kezdoknek: Töltsd fel a vázát vízzel. Ha ezzel megvagy, facsarj bele egy kis citromot. Egyértelmu hogy a tölcsér tartalma citromos molasses. Pöffentsd el! Haladóknak: A vázába tölts ha van egy kis citromos vodkát, de a víz is megteszi. Facsarj egy egész citromot, vagy kevesebbet a vázába. Mi legalább egy felet szoktunk. A tölcsérbe, a molasses tetejére reszelj az imént felhasznált citrom héjából, majd fedd le a fóliával. Na és most próbáld azt mondani, hogy ez nem Limonádé Parádé!

Narancs Vidék: Narancsos napod van, akkor ezt kapd ki! Frissen facsart narancslé a vázába, megbolondítva reszelt narancs héjjal. Már csak annyit kell tenned, hogy narancsos molasses-t raksz a tölcsérbe, és nézd az élet (napos) narancsos oldalát.

Tequila Shooter: A hangulatodhoz illo arányban tölts a vázába Tequila-t és vizet, néhány citromkarika az íze kedvéért. Citromos molasses a tölcsérbe, és indulhat a Party!

Cherry Berry: Szerezz Cherry-s teát, készítsd el és hagyd lehulni (különben a vázád felrobban!), majd töltsd a vázába. A vázába kell még Cherry likor, a tölcsérbe Cherry-s molasses és néhány csepp a likorbol, csak hogy ütosebb legyen??..

Nincsenek megjegyzések: