2010. június 12.

A megállókban is betiltják a dohányzást Budapesten

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslatára a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága szerdai ülésén arról határozott, hogy nemcsak a főváros tulajdonában álló 69 aluljáróban, hanem a BKV-megállókban is betiltják a dohányzást.

Ehhez jogszabályt kell módosítani, a bizottság az ülésen arra kérte a főpolgármestert, hogy kezdje mennek ennek a kidolgozását - közölte Vitézy Dávid, az egyesület szóvivője az MTI-vel. Íme a videó a hírekből:

 

A VEKE szerint ezzel a módosítással megakadályozható, hogy a BKV-megállókban várakozó utasok a dohányzók füstjét szívva passzív dohányzásnak legyenek kitéve - mondta Vitézy Dávid, hozzátéve: esős időben egy megállóba többen is beszorulhatnak, a nemdohányzóknak így nincs hova menekülniük a dohányfüst elől.

Az aluljárókban való dohányzás megtiltásáról csütörtöki ülésén dönt majd a közgyűlés. Ha elfogadják, akkor a forgalmasabb aluljárókban - így a Blaha Lujza téren, a Flórián téren, a Nyugati téren és az Örs vezér terén is - tilos lesz rágyújtani. Az ellenőrzést elősegítendő a közgyűlés várhatóan csütörtökön arról is dönt, hogy 372 kamerával szerelik fel az aluljárókat.

A szabálysértők 30 ezer forintos bírságra számíthatnak.

Nincsenek megjegyzések: