2010. október 30.

Az El Nakhla jellemzői

 Ez a dohány is a közép kategóriába tartozik. Még csak egy pár féle Nakhla terméket próbáltunk a hosszú vízipipás pályafutásunk alatt, de egy jó kép alakult ki bennem evvel a dohánnyal szemben. Itt is a csomagolás az első szempont, amit megvizsgálunk. Egy nagyon jó csomagolást kapott az 50 grammos kiszerelés. Kívül minden 50 grammos kiszerelésen van védőfólia, amin található egy minta, ami az eredetiséget határozza meg. Másik csomagolása a 250 grammos, ugyan olyan, mint az 50 grammos, csak nagyobb méretű. Darabolása nagyon jó, bár néha előfordulnak benne nagyobb ágasok, amelyek megnehezítik a tömést, ennek elkerülése érdekében a dohányt szedjük szét, mielőtt a kerámiába tesszük. Az átlagnál egy kicsivel szárazabb dohány, hamarabb kiszárad. Az illata erősebb, tömörebb, ez is könnyen felismerhető. Az ízek karakteresebbek, néhol már túl erősek. Ez a dohány is Egyiptomból származik. A Nakhlának több almárkája is létezik a piacon. Van az El Basha, a Fakhfakhina, és a Sheherezade almárkája. Volt szerencsém mind a 3 almárkát kipróbálni, és nagyon finomak, karakteresek, tökéletes csomagolással rendelkeznek. Valamint létezik a Nakhla dohány márkán belül még egy termékcsalád, a Nakhla Mizo. Nagyon nem ismerem ezt a termékcsaládot, mert még nem próbáltam, de tervben van. Annyit tudok róla, hogy az egyfajta konkurenciának szánta a Nakhla a nyugati vízipipa dohányokkal szemben, majdnem olyan jó minőséget képvisel a dohánypiacon.
A Nakhla közel 100 éve kezdett vízipipa dohányokat készíteni. Ezalatt az évszázad alatt folyamatosan fejlesztette és bővítette a dohányait. Ma már több mint 9 termékcsaláddal és 45 ízzel van a világpiacon az a márka. Készítése során kizárólag a legkiválóbb minőségű dohány leveleket használják fel, legjobb aromák és melasz felhasználásával készül és így garantálják a kiváló termékeiket, vízipipa dohányaikat. 

 


 9 féle Nakla termék van ezek a következők: Non flavor, Fakhfakhina, Sherazade, Two Apple, Classic Flavor, El Nakhla, Tropicana, Nakhla Mizo és az El Basha.  

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én eddig csak nakhla kétalmásat próbáltam de nagyon ízlett,gondolom a többi íz is hasonló lehet!