2010. október 24.

Az Al Waha jellemzői

 Többféle ízű Al Waha dohányt kipróbáltam már. Az Al Waha egy középkategóriás vízipipa dohány. Már régóta megtalálható a piacon. Nagyon sok féle ízben kapható dohány. Vannak olyan jellemzők, amiket hosszabban kell taglalni, ilyen például a csomagolás. Kétes érzések fognak el, egyrészt jó, mert kapható 50 grammos és 250 grammos kiszerelésben, a 250 grammosból is 3 féle van, konzerves, dobozos és papírdobozos kiszerelés. Az 50 grammos kiszerelés az egy kicsit durva. Vannak olyan dobozai, hogy megijed az ember. Ez a másik érzés, ami rosszul hat. Az 50 grammos kiszerelés igénytelen, nincs külső védőfólia, és egyes ízeknél csak egy belső fólia réteg van, ami kevésnek bizonyul egyes dohányok esetében, amelyek nedvesebbek. A darabolása is kelt egy kis kételyt bennem, vannak dohányok, amik kellően vannak aprítva, és vannak olyanok, amelyekben sok nagydarab ágas található benne. A dohány talán egy kicsivel nedvesebb a kelleténél, bár előfordulnak vegyesek, vannak olyanok, amik erősebbek, karakteresebbek, és vannak lágyabb ízű dohányok is. Ilyen például a vanília ízű. Illat terén is erőteljesebb, kissé édeskés, ezért könnyen felismerhető. Vannak egyedi keverékeik, mint például a vegyes gyümölcs, a tropicana és az erdei gyümölcs. Mint ahogy elég sok dohány Egyiptomból származik, így az Al Waha is. Ilyen dohányok még a Nakhla, az Al Masah és az Al Fakher. 





Az Al-waha dohányok előállítása


A Közel-Keleten több elv szerint termelik a dohányt. A kezdetekben döntést hoztak, miszerint a legjobb dohányt használják és kiváló feltételek között raktározzák. Mérnökeik tanulmányokat készítettek, többféle dohánykeveréket is kipróbáltak, és csak a legjobb dohány, gyümölcs és mézkeveréket visszik minőségellenőrzésre a laboratóriumukba. Ezeknek a keverékeknek ellenőrzik a nikotin és kátrány tartalmát. Csak a megengedett értékeken belül teljesítő keveréket adják tovább a vegyészeknek, hogy megfelelően ízesítsék.


Ezek után a képzett csoportuk megízleli a végterméket, esetleg kisebb javítást alkalmaznak rajta, és áldásukat adják a termeléshez.

Az anyag letölthető:

6 megjegyzés:

Nightrain írta...

Nekem ez az egyik kedvenc vízipipa dohány márkám, ebből is 2 nagy kedvencem van a cseresznyés és a kólás, de finom még a vanília és a szeder is.

Névtelen írta...

Még nem próbáltam de ki kéne!Majd egyszer vagy majd a szilveszteri találkozón4 ugye?:D

Nightrain írta...

Ja, kéne már gy jó vízipipás tali.

Névtelen írta...

Szerintem csináljunk egyet hamarabb!:D

Nightrain írta...

De mikor legyen tali, és hol, mert az a nem mindegy. Miskolcon mondjuk a Tsunami nevezetű vízipipás kávézóban, az egy jó hely, elég sok pipás fordul meg, szóval jó hely.

shadow írta...

Jó ez a kép a blogban, nekem is kell ilyen sok Waha dohány. :)