2010. április 29.

A Vízipipa káros hatásai

Manapság egyre elterjedtebb és divatosabb a vízipipa amit a legtöbb fiatal korlátozás nélkül használhat mivel "nem káros" vagy "nem annyira káros" mert a víz megszűri....De azért ez sem habos torta...

Bár a vízipipázás egy igen élvezetes dolog (azt mondják többen),nem lenne szabad felelőtlenül alsó korhatár nélkül és mértéktelenül használni. Manapság minden káros, bizony így van, lassan már a levegőben is annyi lesz a szmog hogy simán kifektet 30év belvárosi élet után. De attól hogy sok minden káros, még vigyázhatunk az egészségünkre,azzal, hogy nem teszünk rá még egy lapáttal. És legalább amiről tudunk dönteni,arról döntsünk. A vízipipa is csak füst, ugyanúgy káros, talán nem annyira, de ugyanúgy, néhány tényezőben még károsabb is. A cikk azért született mert mást sem látok\hallok mint hogy 14évesek hetente többször összeülnek, esetenként minden este saját vízipipájukkal és azt szívják, arra gondolva hogy ez úgysem káros. Pár pont amiből már kiderül hogy azért csak káros valamelyest ez a füst is.
-Mivel a hosszú csövön keresztüli szíváshoz nagyobb erőt kell kifejteni, ezért a füst sokkal jobban elterjed az ember tüdejében.
-A vízipipában használatos dohány (amit gyakran kevernek melasszal és gyümölcs aromával) sokkal több füstnek teszi ki a szervezetet és hosszabb ideig mint a cigarettázás. A vízipipa nem szűri ki a nikotint.

Nincsenek megjegyzések: