2011. április 23.

Nakhla 2 alma (dohány teszt)

Az idő teltével egy jó kép alakult ki bennem a Nakhla márkáról. Csomagolása igényes, van külső fólia réteg, valamint a csomagolása belül nagyon fontos plusz fóliaréteget kapott. Van egy csomagolás, amiben a dohány van, és van egy, amiben ez van. Ez a dohány felső-közép kategóriás dohány, ezt a csomagolása mutatja is. Ennek a dohánynak a nedvessége nem a legjobb, kissé szárazabb dohány, mint a Waha termékek. Az illata erős, intenzív. 



Vannak jobban darabolt, és kevésbé jól darabolt részei, nincsenek benne ágasok, nem pépes. Az íze hagy némi kifogást maga után, tapasztaltam egy kis mellékízt.
De ez nem annyira zavaró. Ezt még 40 mm-es 3Kings szénnel próbáltam ki, enyhe mellékíze volt a holland széntől. Olyan kétes érzéseim voltak ezzel a szénnel kapcsolatban. Először is az íze annyira mégsem volt jó, mint azt elvártam ettől a dohánytól, másrészt a füst mennyiség elég sok volt, már szinte túl sok, ami nekem egy kicsit kikészítette a tüdőmet. Ha a holland szenet nem vesszük figyelembe, csak az ánizsos mellékíze rontja el. Amúgy egy nagyon jó, finom dohány. Aki teheti, próbálja ki. Mindent egybevéve egy jó dohányról beszélünk, ami egy jó középkategóriás vízipipadohány. 

Nincsenek megjegyzések: