2010. szeptember 11.

Vízipipázási tanácsok Pippancstól

Vízipipázási tippeket Pippancstól. A weboldalán további infókat találhatsz meg.

- Víz helyett használhatsz üdítőket is (csak utána alaposan mosd ki a pipádat), nomeg persze alkoholt is (bor, vodka, rum, stb...). Ilyenkor olyan durva töméseket lehet csinálni, hogy az hihetetlen. Csak arra figyelj, hogy ne szénsavas dolgot tegyél bele, mert a hab miatt be fogod szívni a csövön át és az nem kellemes.
- Egyes oldalakon azt mondják, hogy nem nagy baj, ha nincs tömítés. Szerintem igen, ezért, ha neked sincs, pótold ki alufóliával.
- Ki lehet olyan csöveket fogni, amelyek teljesen inkompatibilisek a kapható szipkákkal (a vasba nem illenek bele), ilyenkor egy fogóval kiszeded a csőből a vasat és mehet a helyére a szipka.
- A szipkát minden pipás alkalom után cseréld ki, mosd el forró vízzel és tedd félre. Mikor már elfogytak a szipkáid, a félretetteket kiforrázod és újra használhatod őket (nyilván nem forrázod ki a szénszűrőseket).
- A kerámiában lazán legyen a dohány és ne érje el a tetejét a kerámiának, a perem alatt legyen 2-3mm hely. Erre rakjál fóliát (nem ajánlom a szénkonzolt, mert szerintem szar, fóliából is inkább az ilyen pipázáshoz gyártott köralakút, sima bolti fóliából 2 réteget rakj rá). Egy fogpiszkálóval lyukaszd ki a tetejét a következő módon: Körbe, a kerámia szélére, ahova már nem ér el a szén, lazán pár lyukat a levegőnek. A szén alá pedig (a fólia közepére) sok apró lyukat, de csak a szén alá!
- Öngyulladós szenet ajánlok, mert azzan nincs annyi tökölés, mint a simával/kókusszal. Miközben ég róla az öngyulladós réteg, izzítsd tovább, körbe, lassan, a tetejét is. Mikor már leégett róla a réteg, még egy kicsit izzítsd tovább. Utána kezd el fújni, hogy beinduljon. Addig fújd, mikor már az egész szén minden porcikája vörösen izzik! Akkor a jó!



- A kókusszén jó dolog, de csak akkor ha van lángszóród vagy gázrezsód. Hasonlóan az öngyulladóshoz kell begyújtani. Addig izzítsd, amíg mindenhol vörös nem lesz (arra figyelj, hogy ilyenkor nagyon ontja magából a hőt, sokkal könnyebben megég a dohány!).
- Használj széntartós kerámiát, de minimum hőtartó sapkát, mert rengeteget dob a füstön!
- Ultimate tömés: Ezzel a módszerrel olyan hűvös füstöt kapsz, hogy kettéáll a hajad, farkad, mindened! ISTENI! Készítsd be a kerámiát és a szenet, csak gyújtani kelljen! Fogd meg a talpat és a vízbe tegyél pár jeget (ne spórolj). Várd meg míg elolvad. Most rakd be a hűtőbe. A szívócsövet mosd ki vízzel, de csak folyasd ki belőle, ne fújd ki a maradékot. Rakd be a mélyhűtőbe 2-3-4 percre (többre ne, mert szétrepedhet). Vedd ki. A talpat is. Ismét rakj jeget bele. Állítsd be a vízszintet. Rakd össze a pipát és mehet!
- Ha a jég a talp nyakánál megakad, akkor fogd le a kezeddel és rázd. A víz hamarabb megolvasztja.
- Használj két csipeszt! Egyet a dohánynak, egyet a szénnek.
- Minden tömés után töröld ki a kerámiát felülről és alulról is, illetve az alatta lévő tömítést is. Így elkerülheted, hogy bennemaradjon az íze.
- A csőből nem jöhet fel a szén. Nem és kész! Ami a csőből feljön az a füstből még a lerakódott anyag a csőből. Ezért kell mosni.
- Minden alkalom után mosd el a pipát, legyen keféd és szivacsod erre a célra, alaposan sikáld ki.
- Ha nem jön ki a szag a csőből, vagy egyéb komiszabb mosási gondjaid adódnak, használj kólát! Komolyan! 5 percig állni hagyod a csőben és mindent kihoz belőle!
- A szeneket egy nagyobb edényben tárold vagy zacsiban és figyelj, hogy szállításkor ne ütközzön semmivel, mert hamar szétesik.
- A dohányok tárolására ajánlom a gyógyszertárakban kapható 300ml-es tégelyeket. Ha van kis pereme a szélén, annál jobban szigetel (ha nincs, akkor pótolhatod celluxal).
- Mindig legyen nálad legalább 2 öngyújtó, de úgy tapasztaltam, hogy gyufából gazdaságosabban kijössz!
- Keress nyugodt helyet a pipázáshoz, úgy a kellemes.
- Ha be akarsz szédülni, akkor addig szívd magad füsttel, ameddig a tüdőd bírja, majd utána még erőltess rá egy kis levegőt is. Pár másodpec benntartás után fújd ki. Hatásos.
- Ha aromákat szeretnél keverni, akkor sose keverd őket össze. A kerámiában elosztva egyiket erre, a másikat arra rakd és akkor lesz a legjobb.
- Kezdésre mindig valami gyengébbet tömjetek (ne kevertet, pl: Menta)!
- Javaslom, hogy szerezz be egy 50ml-es és egy 150ml-es tégelyt a gyógyszertárból. A nagyobbikba rakj félre mézet, míg a kisebbikbe a száraz dohányt keverheted a mézzel. Egy kiskanál is jól jöhet.
- Ha száraz a dohány, akkor keverd be mézzel. Hagyd állni egy kicsit és a dohányt szedd ki. Fontos, hogy az edény aljára ülepedett mézet ne keverd fel ismét, mert az a pipában ugyanúgy le fog folyni és eltömíti a kerámiát (nem tudod szívni). Meg inkább jobb minőségű dohányt vegyél, mint, hogy a szart mézezd.
- A fólia tetejét lyukasztás után kicsit nyomd be, hogy középre leejtsen, így szívás közben nem fog elszaladni a szén.



- Ha már szédülsz, kicsit állj le. Nem jó túlzásba vinni, mert ha átesel a határon, egész elalvásig szarul leszel!
- Pipázás közben a legjobb üdítő a víz. Ha már szédülsz, akkor szopogass jeget.
- A vizet a legjobb tömésenként cserélni, így elkerülheted az ízkeveredést.
- Az öngyulladós szén gyújtásánál figyelj, hogy a gyújtót döntsd meg, különben a lepattanó darabkák eltömíthetik a gyújtót. Ha nagyon megdöntöd, akkor viszont megolvadhat és szétesik. Vagy használj gyufát.
- Ha szar minőségű csöved van, akkor néhány mosás után barna darabkák jöhetnek ki belőle. Az rozsda, rohad szét a belseje. Használj szénszűrős szipkát és mosd ki kólával!

További infókat Pippancs oldalán találtok:
http://pippancs.weebly.com/vizipipa.html

Valamint az anyag letölthető:
http://hotfile.com/dl/73074040/f0c0ec2/Pipzsi_tippek.doc.html 

Nincsenek megjegyzések: