2011. február 26.

A vendéglátóhelyeken is betiltják a dohányzást?

A BKV megállói után a vendéglátóhelyeken is tilos lehet a dohányzás országszerte. Az origo.hu internetes portál úgy tudja: a hamarosan a parlament elé kerülő fideszes törvényjavaslat szerint az éttermekben, kávézókban és kocsmákban is tilos lesz rágyújtani.

Az egészségügyi államtitkárság támogatja a tervet. A tiltás lehetősége az előző kormány idején is felmerült, azonban a kabinet végül a vendéglátó- és a dohányipari lobbi nyomására visszakozott. 


Magyarországon már több önkormányzat is vezetett be dohányzási tilalmat, nemrég a főváros tiltotta meg a füstölést a többi közt a játszótereken és a BKV-megállókban. A szabálysértőket több tízezer forintra is büntethetik.

Na ez már mindennek a teteje, nem volt elég ennek a rohadék kormánynak a buszmegálló, most már a vendéglőkben és a kocsmákban sem lehet majd dohányozni, sajna ez már a vízipipázásra is érvényes lesz. Az a nagy probléma, hogy akkor hol lehet majd pipázni, meg dohányozni, a víz alatt? Nagyon tevékeny ez a kormány a hülye törvények hozásában, de az átlag emberekre nem gondolnak. Árak emelkednek, fizetések nem, az új dohányzási törvények amiket hoznak, pedig szerintem tök feleslegesek.

Nincsenek megjegyzések: