2011. február 6.

Egy vízipipa miatt lobbant fel a tűz Izraelben

Az izraeli hatóságok szerint most már egyértelmű, hogy egy tizennégy éves fiú hanyagsága okozta az ország történetének legsúlyosabb erdőtüzét.. 

A tizennégy éves fiú - aki mellesleg a tűz által leginkább fenyegetett drúz falucska lakója - egy vízipipa hamuját szórta ki az erdő szélén. A hamuban azonban még volt parázs, és percek alatt fellobbant a tűz. A fiú látta, hogy mi történik, de annyira megijedt, hogy elfutott. Elment az iskolába, de ott sem szólt senkinek.
Az izraeli rendőrség először két másik fiatalt gyanúsított azzal, hogy szándékosan raktak tüzet. A megvádoltak szülei viszont az első pillanattól kezdve határozottan tagadták a vádat. Most pedig pert fontolgatnak a rendőrök ellen, amiért brutálisan bántak a fiúkkal, úgy kezelték őket, mintha terroristák lennének. A tűzvésznek egyébként összesen negyvenketten estek áldozatul, köztük az izraeli rendőrség egyik magasrangú tisztviselője.



Az ügynek van politikai következménye is: a belügyminisztert vádolják azzal, hogy óriási baklövést követett el. Ugyanis az Egyesült Államokból korszerű tűzoltó eszközöket kínált fel egy zsidóbarát szervezet, kedvezményes megvételre. De amikor kiderült, hogy a szervezet keresztényeket tömörít, nem zsidókat, a miniszter elutasította az ajánlatot.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez durva,furcsa hogy ilyen is megeshet!

Nightrain írta...

Hát igen amikor a tűz az úr! Ez van, mi a tanulság, nem szabad száraz időben tüzeskedni!!