2010. július 18.

Punnel kerámia tömése

Ezt a kis leírást sYska mester készítette. Két féle képpen mutatja be a Phunnel kerámia tömését, moddal és modd nélkül. Előbb egy pár szót a töméséről, majd a 2 bemutató videó következik.


Phunnel kerámia tömése
Phunnel kerámia elég különleges kialakítású. Az ember el semi hinné, hogy mennyire jól tud működni csak ha már tapasztalta személyesen. Nagyon nagy méretű ez a kerámia és emiatt igen sok vízipipa dohányt igényel. A több hoányon kívűl sok tapasztalatot is igényel.


Emiatt ne keseredjünk el ha nem tudunk egy jó tömést összehozni az elején, mivel a normál kerámiához képest nehezebben lehet a tömést kitapasztalni.

» 1. Tiszta kerámiába elkezdjük a dohányt beleszórni. Érdemes kézzel szétnyomkodni, hogy lazább tömést érjünk el és kevesebb dohányt szükséges így használnunk. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletesen legyen elosztva a dohány. Továbbá fontos, hogy ne tömjük púposra a phunnel kerámiát!

» +1. Ha még nincs sok tapasztalatunk akkor érdemes az úgynevezett mécses modot használni. A dohány tömése előtt is behelyezhető vagy utána is.

» 2. Használjunk több réteg alufóliát és nagyon feszesen feszítsük rá a kerámiára. A phunnel esetében gyakori hiba, hogy laza az alufólia és emiatt a középső lukra rátapad és nem lehet szívni. Ezt elkerülhetjük, ha használjuk a távtartó modot. Azonban feltétlen szükséges használni.

» 3. Ha ezzel is megvagyunk akkor jöhet az alufólia kilukasztása. Vortex kerámiához hasonlóan itt is a több kis luk ajánlott. Varró tűvel olyan 2mm távolságra, hústűvel/fogpiszkálóval pedig olyan 3-4mm távolságra érdemes a lukakat egymástól rakni. Körkörösen haladjunk és a belső 3-4cm-es középső részt pedig ne lukasszuk ki. (Ha valakinek túl erős lenne a dohány akkor érdemes csak kilukasztani középen, mert akkor több tiszta levegő lesz a füstben.

» 4. Szeneket érdemes a lukak fölé tenni. 4db fél Cocobrico vagy 4db Coco Coal szükséges hozzá. Nagy méret miatt több hőt igényel. Öngyulladós szenek közül 50mm-esből 1 egész ajánlott, félbe törve vagy 3db fél 44mm-es szén korong ajánlott.

» 5. Hőtartó sapka elég nehézkesen megy rá a vízipipák többségén a phunnel kerámiára a mérete miatt. Ilyenkor megoldhatjuk a problémát úgy, hogy 2db 50g-os dohány dobozát a hőtartó sapka alá tesszük. Ha már beindult a füst levehetjük és élvezhetjük a hihetetlen nagy füstfelhőket!




Nincsenek megjegyzések: