2011. január 22.

Vortex kerámia

Original csomagban
Nem olyan régóta tömök Vortex kerámiával, talán két hónapja. Az eddigi 3 egyiptomi kerámiához képest ez a kerámiák csúcsa. Nem hagyományos módon kell megtömni, mert ez a kerámia kúpos, a kúpon találhatóak a lukak, így nem pereg le a dohány a tartályba, mint az Aladin kerámiáknál. Az Aladin kerámiámon túl nagyra sikeredtek a lukak, így 3-4 tömés után elég sok dohány volt a vízben. Ez nem fordult még elő a Vortex kerámiával. Ez a kerámia nem egyiptomi, hanem amerikai kerámia, a kerámiák csúcsa. Sok profi pipás ezt ajánlja, én is, bár nem vagyok profi. A melasz nem folyik de a dohányról a lukakon, tovább marad nedves, és sokkal tovább élvezhetjük az ízeket, mint az egyiptomi kerámiákkal. Az ízek sokkal jobban kijönnek ezzel a kerámiával, nagyobb füstöt is ad, ha elég hőt kap a dohány, ezért én Belga 50 mm-es szenet használok hozzá, félbetörve, két kör szenet elbír, ami nálam 4 fél Belga szén. Ezt a kerámiát én még csak a Nammor csövemmel használtam, igazi jó párosítás. A tömés nem hagyományos, mivel kúpos, ezért csak körbe tömjük a dohányt, a kúpra ne, a dohány le legyen se túl lazán, se túl púposan, laza tömés esetén nem jönnek ki az ízek és kevés lesz a füst mennyiség, púpos tömés esetén pedig hozzáér az alufólia és megég a dohány. 
Méretei a következők: magassága 8 cm, fejátmérője 7,4 cm, dohánytartó tölcsér mélysége 2,1 cm, falvastagsága 0,6 cm. A Vortex kerámiát csak a Szultán Kincseiben tudjuk úgy megvenni, hogy tudjuk róla, az bizony eredeti, vannak silány utánzatai, de azok nem adnak olyan ízeket, mint az eredeti. Az ára, ha a Szultán Kincseiben vesszük, akkor 3500 Ft, de a Vízipipafórum.com tagoknak csak 2500 Ft. Silány minőségűeket már 1000-1200 Ft-ból is tudunk venni. A dohánytartó tölcsérbe kb. 20 g dohányt tudunk tenni, ha eltudunk annyit szívni egyszerre.
Vortexem
Megéri megvenni, mert jó szolgálatot tesz, nagyon jól kijönnek benne az ízek.
>

1 megjegyzés:

Nightrain írta...

Egy nagyon jó minőségű kerámia a téma, amit én is használok, Szultán Kincseiben kapható, vízipipa fórum tagoknak egy bizonyos válasz szám után kedvezménnyel.