2011. október 28.

Vízipipák lapultak a zöldségek között

Vámszabálysértés elkövetése miatt indítottak a pénzügyőrök eljárást egy férfi ellen, aki a zöldségszállítmánya mellett be nem jelentett vízipipákat is hozott magával.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Kelebiai Határkirendeltségre, Szerbia irányából érkezett tehervonat vizsgálatát végezték a napokban.
A benyújtott vonatjegyzék 3. tétele szerint az egyik konténerben tartósított zöldségeket szállítottak, melyek tételes ellenőrzése mellett döntöttek a vizsgálatot végző pénzügyőrök. A szigorított vizsgált során a konténer felnyitásakor a bejelentett áruk (ajvár, olivabogyó) mögött három darab ismeretlen jelölésű kartondobozra figyeltek fel a pénzügyőrök, amelyekből összesen 45 db komplett vízipipa és 3.600 db vízipipa szipka került elő.
A be nem jelentett áruk tulajdonosának felkutatására tett intézkedések a helyszínen nem jártak eredménnyel, ezért a pénzügyőrök a több százezer forint piaci értékű vízipipa szállítmányt lefoglalták és ismeretlen személy ellen vámszabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak.

Nincsenek megjegyzések: