2011. november 24.

El Basha Jázmin (dohány teszt)


Az eddig bemutatott dohányok mindegyike valamilyen étel vagy ital aromájának hozzáadásával jött létre. Néhányan ezt megunták, és elkezdtek különböző virágok kivonatával kísérletezni; így jött létre az El Basha jázmin ízesítésű dohánya.



Már elég sokan írtak elemzést erről a dohányról, sok mindennek nevezve azt a WC-illatósítótól kezdve a szappanig, de olyan is van, aki kifejezetten egzotikusnak találja. A minimaldesign doboz egy kétrétegű csomagolást rejt, ami miden, csak nem nyitható. Elvileg egy forrasztott tasak, amit a forrasztás mentén kell(ene) feltépni, de ez lehetetlen feladat. A fóliából kigöngyölve elénk tárul a dohány, amiben nedvesség ugyan nincs, de melasz annál inkább. Ha épp nincs otthon levélnehezék, itt a tökéletes eszköz. Az egész egy nagy tömbbe áll össze, és ragad a melasztól, nem keveset kell vele dolgozni a használhatóvá tételéhez. Az illatával viszont nincs gond, erőteljes virágillat, talán egy kicsit a légfrissítőkben lévő aromákra hajaz.

Személyes élmények

A száraz dohány viszonylag gyorsan begyullad, csak vigyázni kell, hogy le ne égjen. Itt sem volt másképp, már az első néhány szívás után ontani kezdte magából a kellemes, erős füstöt. Erős dohány, semmi kétség, de nem a torokkaparó módon, hanem a hatás tekintetében. Egyedül szívva ugyanis néhány perc alatt komolyan el lehet szédülni tőle. Emiatt inkább relaxációra, mint társaságba ajánlom, ugyanis elég könnyen meg tudja ölni a bulit.
Az íze kifejezetten furcsa. Nehéz körülírni valami olyasminek az ízét, amit nem szoktak megenni, de ez mindenképpen valami friss, növényi. Egyáltalán nem is hasonlítható a gyümölcsös dohányokhoz, talán innen a sok eltérő vélemény. Egy tömés körülbelül 3/4 órán át ég, az íz pedig mindvégig érezhető marad.

Nincsenek megjegyzések: